Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печен свински джолан в йенска тенджера

Печен свински джолан в йенска тенджера

Печен свински джолан в йенска тенджера
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Добър апетит с печения свински джолан в йенска тенджера"

Необходими продукти

  • джолан - 1 бр. свински
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • черен пипер
  • чесън - 3 ск.
  • сол - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправките се смесват в йенската тенджера и свинският джолан се овалва хубаво.

Оставя се в хладилника за 1 час.

Налива се бялото вино и малко вода -половин к.ч., и се поставя капака.

Пече се на 160 градуса 3 часа.

Печения джолан можем да сервираме със салата без месо.

Не пропускайте да си приготвите и вие печен свински джолан в йенска тенджера.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: