Чомлек кебап

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Чомлек кебап1 / 3
19/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6
"Ако в Рая не сервират Чомлек кебап, да знаете, че никакъв Рай!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1кг.
  • лук - 150 гр.
  • арпаджик - 750 гр.
  • чесън - 2 глави
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 200 мл.
  • вода - 200 мл.
  • олио - 100 мл.
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парченца и се задушава заедно с лука. След като омекне лука се прибавят доматите, брашното, червения пипер, дафиновият лист, бахара, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.

Месото се залива с виното и водата и се вари.

Когато месото е почти готово се прибавят арпаджика и чесъна. Ястието се доварява на тих огън и се поръсва с магданоз.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: