Чомлек със свинско

IlariaIlaria
Новак
59762531
Чомлек със свинско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г джолан
  • картофи - 1 кг
  • лук - 5 - 6 глави
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • бахар - 2 - 3 зрънца
  • дафинови листа - 1 - 2
  • бяло вино - 1 в.ч.
  • бульон - 250 мл телешки /1/2 кубче/
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чомлек със свинско е любима рецепта на много поколения. Ето и как да си го приготвите!

Лукът и картофите се почистват, а свинското месо се нарязва на едри парчета. Нарязваме картофите на едро, а лука на филии.

Подреждаме филиите лук на дъното на тенджера под налягане. Отгоре поставяме свинското месо. Завършваме с 1 ред картофи. Подправяме, заливаме с бялото вино, бульона, олиото и подправките и варим около 50 минути на тих огън.

Поднасяме ястието от свинско с картофи, поръсено със ситно нарязан магданоз. По желание може да поръсим с лют червен пипер готовия чомлек.

Ще ви стане любим този чомлек с картофи!

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: