Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печено свинско на фурна с гъби

Печено свинско на фурна с гъби

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Печено свинско на фурна с гъби
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско месо - 1, 5 кг.
  • гъби - 500 г
  • бира - 1 в.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • универсална подправка - 1 пакетче, за ребърца Пикантина
  • вода - 1/2 в.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на едри парчета и към тях прибавете необходимите подправки за овкусяване на свинско (червен пипер, черен пипер, олио, подправката за ребърца и малко сол, тъй като подправката за ребърцата е солена), смесват се добре, за да има навсякъде.

Най-накрая се сипват водата и бирата, и тавата със свинското с гъби се покрива плътно отвсякъде, слагат се на фурна на 200 градуса за 1 час. След което се премахва фолиото и се изпича още 1 час.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: