Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на малки пържоли и ги овкусете със сол и черен пипер.
Почистете и нарежете всички зеленчуци и гъбите.
Загрейте олиото и запържете месото, колкото да се запечата. Извадете месото и в същата мазнина задушете праза и морковите, заедно с малко вода. Щом омекнат, прибавете гъбите. Запържете и тях за кратко.
След това добавете домата, предварително обелен и нарязан на кубчета. Може да ползвате и консервирани домати.
Накрая добавете подправките, сол на вкус и виното. Оставете на котлона за 5 минути.
На дъното на тава сложете месото, след което го покрийте със зеленчуците. Ако течността не е достатъчна, добавете и малко топла вода.
Сложете ястието в загрята фурна и печете около 1 час или до готовност на месото.
След изпичане поръсете с нарязан пресен магданоз и сервирайте с чаша вино.
Свинското с праз и гъби на фурна е готово.