Начин на приготвяне
Прясната свинската плешка се нарязва на парчета и се задушава в мазнина и една кафена чашка вода.
Към месото се прибавя нарязаният на дребно лук, дафиновите листа и бахара.
Месото се готви под похлупак около 20 минути. Оризът се измива хубаво няколко пъти, след което се слага при месото.
Разбърква се няколко пъти и всичко се прехвърля в тава. Оризът се овкусява със сол и смлян черен пипер.
Налива се зеленчуков бульон, след което апетитното свинско с ориз се слага да се пече във фурната на 180 °C за около 30 минути.
За да не се изсуши оризът, е хубаво да се покрие тавата с алуминиево фолио и към края на готвенето да се махне.
Перфектният ориз със свинско на фурна се сервира поръсен с нарязан на ситно пресен магданоз.