Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Ориз със свинско и нахут на фурна

Ориз със свинско и нахут на фурна

Ориз със свинско и нахут на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Свинско с ориз и нахут за разкош - запичаме във фурната и се наслаждаваме"

Необходими продукти

  • свински гърди - 200 грама
  • чесън - 1 глава
  • нахут - 200 г
  • картофи - 1 брой
  • домати - 1 бр.
  • розмарин
  • ориз - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • шафран
  • мащерка
  • дафинов лист
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските гърди и ги нарежете на малки парчета.

Сипете малко зехтин в тиган, загрейте го и запържете месото до златист цвят. Извадете и оставете настрана.

В същата мазнина изпържете нарязаните на колелца картофи. Извадете и тях.

Сипете ориза и го запържете докато зрънцата станат прозрачни. Върнете свинското и сипете около 5-6 чаши вода.

Овкусете с подправките и щом течността кипне, прехвърлете месото с ориза в гювеч. Добавете нахута и разбъркайте.

Върху тях наредете колелцата картофи и домати. Поставете цялата чеснова глава.

Пъхнете гювеча в студена фурна. Включете на 250 градуса и след 15-тина минути намалете градусите на 200.

Оризът със свинско и нахут на фурна е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: