Начин на приготвяне
Измийте свинските гърди и ги нарежете на малки парчета.
Сипете малко зехтин в тиган, загрейте го и запържете месото до златист цвят. Извадете и оставете настрана.
В същата мазнина изпържете нарязаните на колелца картофи. Извадете и тях.
Сипете ориза и го запържете докато зрънцата станат прозрачни. Върнете свинското и сипете около 5-6 чаши вода.
Овкусете с подправките и щом течността кипне, прехвърлете месото с ориза в гювеч. Добавете нахута и разбъркайте.
Върху тях наредете колелцата картофи и домати. Поставете цялата чеснова глава.
Пъхнете гювеча в студена фурна. Включете на 250 градуса и след 15-тина минути намалете градусите на 200.
Оризът със свинско и нахут на фурна е много вкусен.