Начин на приготвяне
Нарежете гъбите на едро и ги изсипете в голяма купа. Залейте ги с малко топла вода и сол - оставете ги така за 10 минути.
Нарежете 2 глави от лука на ситно.
Прехвърлете гъбите в тавичка и ги поръсете с малко зехтин и черен пипер. Сложете ги да се печат за около 10 минути на 220 °C.
Разпределете лука отгоре и ги върнете за още 10 минути.
Нарежете карфиола и го сварете в леко подсолена вода за няколко минути.
Наситнете чушката и третата глава лук и ги задушете в малко зехтин и масло - овкусете ги със сол, черен пипер и куркума.
Сипете пелина и оставете хубаво да се изпари.
Добавете сметаната и разбъркайте.
Разпредете в голяма тава сместа с лука и отгоре гъбките и кръгчетата лук.
Подредете карфиола и поръсете с малко нарязана на ситно салвия.
Разпределете кашкавала върху ястието с карфиол и го сложете да се пече до готовност на 220 °C.
Насладете се на перфектния карфиол на фурна.