Начин на приготвяне
Загрейте вода в голяма тенджера и бланширайте за 5-10 минути розичките карфиол. След това облейте под течаща вода и отцедете.
Успоредно с това пригответе Бешамела, като запържите брашното в маслото и разредите с топлото прясно мляко, докато се получи гъст сос. Овкусете го с малко сол, черен пипер, индийско орехче, къри и лимонов сок.
В голяма намаслена йенска тава сипете карфиола и объркайте с нарязаната печена белена чушка. Поръсете с натрошено сирене, подправки на вкус и полейте със зехтин.
Отгоре залейте с Бешамела и подредете филийки моцарела равномерно. Поръсете с настърган кашкавал и пухнете ястието да се пече в умерено загряна фурна до хубав златист загар.