Начин на приготвяне
Смесете посочените продукти за маринатата и отделете 1-2 щипки.
С помощта на нощ направете дълбоки разрези в местото - оставете около 2 см от страната на кожата, които да не са разрязани.
Поръсете и втрийте хубаво подправките, включително и в разрезите.
Сложете ребрата с кожата надолу в тава за печен и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете в хладилник за едно денонощие.
Махнете фолиото и около месото разпределете едро нарязаните моркови и картофи. Намазнете с олиото и разбъркайте.
Сипете чаша топла вода и покрийте с фолио за печене.
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор и печете около час.
Извадете и обърнете месото. Върнете във фурната (вече без фолио) и намалете на 160 градуса. Печете още 15-тина минути.
Оставете готовото печено месо в изключената фурна, за да се отпусне. Необходим е около половин час.
Маринованите ребра с картофи и моркови на фурна са чудно вкусни!