Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани ребра с картофи и моркови на фурна

Мариновани ребра с картофи и моркови на фурна

ЗориЗори
Новак
1715465k
Мариновани ребра с картофи и моркови на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Едно семпло, но много вкусно ястие - ароматно свинско с картофи и моркови на фурна"

Необходими продукти

  • свински гърди - 1 кг (с кост и кожа)
  • моркови - 3 броя
  • картофи - 4 едри
  • вода
  • олио - 50 мл
  • за маринатата
  • кориандър - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на гранули
  • риган - 1/2 ч.л. смлян
  • лук - 1 ч.л. на гранули
  • кимион - 1/ 2 ч.л. смлян
  • ким - 1/2 ч.л. смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете посочените продукти за маринатата и отделете 1-2 щипки.

С помощта на нощ направете дълбоки разрези в местото - оставете около 2 см от страната на кожата, които да не са разрязани.

Поръсете и втрийте хубаво подправките, включително и в разрезите.

Сложете ребрата с кожата надолу в тава за печен и покрийте с фолио за свежо съхранение. Оставете в хладилник за едно денонощие.

Махнете фолиото и около месото разпределете едро нарязаните моркови и картофи. Намазнете с олиото и разбъркайте.

Сипете чаша топла вода и покрийте с фолио за печене.

Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор и печете около час.

Извадете и обърнете месото. Върнете във фурната (вече без фолио) и намалете на 160 градуса. Печете още 15-тина минути.

Оставете готовото печено месо в изключената фурна, за да се отпусне. Необходим е около половин час.

Маринованите ребра с картофи и моркови на фурна са чудно вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: