Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Апетитни ребърца с картофи и моркови на фурна

Апетитни ребърца с картофи и моркови на фурна

Апетитни ребърца с картофи и моркови на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Не можем да останем равнодушни при вида на подобна вкусотия"

Необходими продукти

  • свински ребра - 1 - 1.5 кг
  • картофи - 500 грама
  • бира - 60 мл
  • моркови - 2 броя
  • чушки - зелена, червена и жълта
  • пилешки бульон - 1 бр. (може и без него)
  • масло - 1 бучка
  • вода - 60 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка
  • розмарин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар - 2 зърна
  • чесън
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо намажете свинските ребра със зехтина и подправките. Покрийте ги и ги оставете в хладилник за поне 2 часа.

В голяма тава сипете предварително почистените и нарязани чушки, моркови и картофи.

В средата разположете маринованите ребра. Налейте водата и бирата, овкусете с дафиновия лист и бахара.

Отгоре полейте с малко зехтин и нарежете маслото. Покрийте с фолио и сложете в загрята на 180-200 градуса фурна.

Печете ребрата с картофи около час и половина, след което махнете фолиото и допечете за още половин час.

Апетитните ребърца с картофи и моркови на фурна са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: