Бирени ребра на фурна

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k9259581k
Бирени ребра на фурна
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Което се готви с бира, трябва да се консумира с бира, бихме добавили и с добра компания"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг или гърди
  • бира - 500 мл
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ребрата и старателно ги натриваме от всички страни със смес от сол, захар, черен и червен пипер.

Омазняваме ги с олиото и ги редим в тава, прибавяме бирата и оставяме да се маринова за поне час.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, покрити с алуминиево фолио за около час.

Махаме фолиото и дозапичаме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: