Начин на приготвяне
Свинските ребра се нарязват, за да се съберат в тавичката, натриват се със сол, черен пипер, кимион и червен пипер.
Намазват се с олио и се оставят за поне 30 минути, за да се овкусят.
В тавичката се налива бирата и водата, нареждат се ребрата, тавата се покрива с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята на 220°C фурна до готовност, като се обръщат веднъж по време на печенето, за да се изпекат равномерно.
В последните минути на печенето може да махнете фолиото за по-апетитен загар.
Печените свински ребра на фурна по мъжки се сервират със сезонна салата или картофена салата по избор, но задължително с бира.
Добър апетит!
Вижте и тези супермаринати за свинско, които може да използвате и за ребърца.