Начин на приготвяне
Измийте ребрата и ги подсушете добре. Поръсете ги с черен пипер и ги нарежете на парчета, съдържащи по 2 ребърца.
Загрейте в голям тиган част от олиото. Запържете ребърцата и от двете страни, извадете ги и ги сложете в тава за печене.
Сипете в тигана останалата олио, добавете маста и запържете за няколко минути наситнения лук. Добавете наситнения чесън и нарязаното киселото зеле. Овкусете с подправките, но внимавайте с количеството сол.
Разбъркайте за няколко минути и свалете от огъня. Прибавете зелето към ребрата. Сипете зелевия сок, може да налеете и малко топла вода, ако е необходимо.
Продуктите в тавата трябва да са покрити с течност. Покрийте с фолио.
Загрейте фурната на 200 градуса. Печете около 2 часа или до готовност.
Свинските ребра с кисело зеле на фурна са много вкусни.