Начин на приготвяне
Измийте свинския джолан и го подсушете. С остър нож направете няколко диагонални разреза по месото. Натъркайте добре със сол, червен и червен пипер. Оставете джолана настрани.
Междувременно нарежете киселото зеле, но оставете 1-2 външни листа цели.
Намазнете с олио дъното на тенджера под налягане, сложете лист кисело зеле и половината от нарязаното зеле. Поръсете с 1/2 от семената копър, натрошете и половината люта чушка. Отгоре сложете джолана.
Джолана покрийте с останалото кисело зеле, семена копър и люта чушка. Сипете водата и олиото, гответе за 30 минути, като ги засечете от момента на вдигането на налягането.
Изцедете и прехвърлете зелето в тава, поръсете с червен пипер и сложете отгоре джолана. Подравнете зелето и печете свинското в умерено загрята фурна до готовност - около 15-20 минути.
Свинският джолан върху кисело зеле на фурна е готов.