Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан върху кисело зеле на фурна

Свински джолан върху кисело зеле на фурна

ЗориЗори
Новак
1715465k
Свински джолан върху кисело зеле на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Само истинските ценители на вкусната храна ще оценят тази рецепта за свински джолан върху кисело зеле на фурна"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1.5 кг
  • кисело зеле - 1 голяма зелка (около 2 кг)
  • вода - 1 ч.ч.
  • люти чушки - 1 сушена
  • копър - 3 с.л. семена
  • олио - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския джолан и го подсушете. С остър нож направете няколко диагонални разреза по месото. Натъркайте добре със сол, червен и червен пипер. Оставете джолана настрани.

Междувременно нарежете киселото зеле, но оставете 1-2 външни листа цели.

Намазнете с олио дъното на тенджера под налягане, сложете лист кисело зеле и половината от нарязаното зеле. Поръсете с 1/2 от семената копър, натрошете и половината люта чушка. Отгоре сложете джолана.

Джолана покрийте с останалото кисело зеле, семена копър и люта чушка. Сипете водата и олиото, гответе за 30 минути, като ги засечете от момента на вдигането на налягането.

Изцедете и прехвърлете зелето в тава, поръсете с червен пипер и сложете отгоре джолана. Подравнете зелето и печете свинското в умерено загрята фурна до готовност - около 15-20 минути.

Свинският джолан върху кисело зеле на фурна е готов.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: