Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз на фурна»Свински ребра с ориз и гъби на фурна

Свински ребра с ориз и гъби на фурна

Свински ребра с ориз и гъби на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 350 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • гъбен бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребра се разрязват на порции и се запържват в мазнина. Изваждат се и на тяхно място се слагат почистените и нарязани на дребно лук и морков.

Задушават се за кратко, след което се прибавят нарязаните на филийки гъби (кралски печурки). След около десетина минути се прибавя измитият ориз.

Запържва се и се налива една чаена чаша вода с разтворено в нея кубче бульон. Оризът се разбърква, прибавят се сол на вкус и смлян черен пипер.

След като усвои водата, се прехвърля в тава, наливат се още две и половина чаши вода.

Върху ориза се нареждат запържените ребра, тавата се покрива с алуминиево фолио или огнеупорен капак.

Слага се във фурната. Разкошното свинско с ориз се пече около час. Малко преди готовност на гозбата с ориз на фурна, се отстранява фолиото.

Свински ребра с ориз и гъби на фурна е любимо ястие на цялото семейство!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: