Начин на приготвяне
Първо омесете каймата заедно с наситнените лук и чесън, овкусете с подправките. Оформете малки по размер кюфтенца.
Загрейте олиото и изпържете кюфтенцата.
Сварете едро нарязаните картофи в подсолена вода, отцедете ги и ги овкусете със сол, масло и индийско орехче. Намачкайте ги.
Накиснете гъбите във водата за 30-тина минути.
Загрейте маслото в тиган, запържете брашното и на тънка струя прибавете водата от кисненето на манатарките. Добавете виното и гъбите, посолете.
Намалете силата на огъня и гответе гъбения сос за 10-тина минути.
Поднесете кюфтенцата с картофеното пюре, полети с гъбения сос.
Кюфтенцата по Цариградски с гъбен сос и пюре са готови.