Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кюфтета»Кюфтенца по Цариградски с гъбен сос и пюре

Кюфтенца по Цариградски с гъбен сос и пюре

Ася ЗаевскаАся Заевска
Новак
1021670
Кюфтенца по Цариградски с гъбен сос и пюре2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Страхотни кюфтенца, поднесени с картофено пюре и апетитно полети с гъбен сос за разкош"

Необходими продукти

  • За кюфтенцата
  • кайма - 550 грама
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • индийско орехче
  • олио - за пържене
  • сол
  • За пюрето
  • картофи - 600 грама
  • масло - 200 грама
  • индийско орехче
  • сол
  • За соса
  • сушени манатарки - 1/3 ч.чаша
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • червено вино - 2 с.л. (мерло)
  • брашно - 1 ч.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо омесете каймата заедно с наситнените лук и чесън, овкусете с подправките. Оформете малки по размер кюфтенца.

Загрейте олиото и изпържете кюфтенцата.

Сварете едро нарязаните картофи в подсолена вода, отцедете ги и ги овкусете със сол, масло и индийско орехче. Намачкайте ги.

Накиснете гъбите във водата за 30-тина минути.

Загрейте маслото в тиган, запържете брашното и на тънка струя прибавете водата от кисненето на манатарките. Добавете виното и гъбите, посолете.

Намалете силата на огъня и гответе гъбения сос за 10-тина минути.

Поднесете кюфтенцата с картофеното пюре, полети с гъбения сос.

Кюфтенцата по Цариградски с гъбен сос и пюре са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: