Начин на приготвяне
Каймата се омесва с настъргания лук, яйцето, галетата, ситно нарязания магданоз и подправките. Сол се добавя, само ако каймата е безсолна.
Готовата смес се оставя в хладилника за час-два, за да поеме от аромата на подправките, след което се оформят кюфтенца малко по-големи от орех, овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио.
След изваждане от тигана е добре да се отцедят от мазнината върху домакинска хартия.
Картофено пюре: Картофите се обелват, нарязват на парчета и сваряват. Намачкват се с преса за картофи и към тях се добавят маслото, топлото прясно мляко и сол на вкус.
Кюфтенцата се подреждат върху картофеното пюре и се поднасят по този начин.
Кюфтенцата по цариградски са готови.