Начин на приготвяне
Oмесете каймата в голяма купа заедно с пресования чесън, скълцаната ситно чушка, яйцето и всички подправки. С мокри ръце оформяйте малки кюфтенца и ги изпържете в сгорещения зехтин до полуготовност.
Нарежете пиперката на лентички, моркова на кубчета, лука на четвъртинки и тиквичките на по-големи на пръчици, а доматите на кубчета.
Щом кюфтенцата се позапържат, сипете лука, морковите и пиперката. Щом лукът омекне, прибавете тиквичките и след 3-4 минути и доматите.
Овкусете с нарязания на ситно босилек, маслините, както и сол и черен пипер на вкус. Оставете ястието да къкри на тих огън до омекване на зеленчуците (но не прекалено).
Размийте брашното с малко от соса на ястието и го разбъркайте към вече готовите кюфтенца по средиземноморски. Разбъркайте и след 3-4 минути снемете от котлона.