Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пангасиус по средиземноморски на фурна

Пангасиус по средиземноморски на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Пангасиус по средиземноморски на фурна1 / 2
25/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пангасиус - 4 филета
  • лимони - 1 брой
  • лук - 2 глава червен или обикновен кромид
  • чесън - 8 скилидки
  • домати - нарязани чери доматчета (или обикновени)
  • орехи - 60 - 80 г натрошени ситно
  • гъби - 5 броя
  • кашкавал - 250 г листа
  • сол
  • черен пипер
  • олио - или зехтин
  • розмарин - 1 ч.л. стрит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете филетата пангасиус и ги поръсете равномерно със сол и черен пипер. Изцедете лимона върху тях, като ги сложите в подмазнена тава.

Оставете за няколко минути, а през това време нарежете лука на кръгчета, , гъбите на филийки и доматчетата ситно.

Върху всяко филе пангасиус сложете 1-2 кръгчета лук, отгоре поръсете с малко натрошени орехи, настърган кашкавал, гъби и доматчета. Най-отгоре поръсете с малко сол, зехтин и розмарин.

Сложете фолио на тавата и пъхнете пангасиуса по средиземноморски да се пече за около 20-25 минути в предварително загряна умерена фурна.

Рейтинг

4.1
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галя
Галя
Защо не прочетете как се отглежда тази риба?Ако сте осведомени ,никога няма да си я купите...още повече да я ядете!
11.07.2013 19:38