Начин на приготвяне
Изчистете и накиснете боба от вечерта във вода.
Нареже зеленчуците и заделете.
Измийте месото и го изпържете до златисто в тенджера под налягане.
Добавете зеленчуците, а след няколко минути и боба. Налейте вода.
Нарежете домата и сложете и него.
Затворите и варете до готовност. При мен отне 40 минути, но всичко зависи от сорта на боба.
Изключете боб яхнията и изчакайте да излезе парата. Отворете и добавете подправките.
В тиган направете запръжката, като загреете олиото и запържите брашното.
Добавете пипера и след 1-2 минути изключете. Сгъстете боба.
Прехвърлете в гювеч и запечете във фурната за половин час.
Извадете и поръсете боба със свински ребра на фурна с пресен магданоз и сервирайте.