Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Боб със свински ребра на фурна

Боб със свински ребра на фурна

Боб със свински ребра на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Хапваме сладко, сладко порция боб с ребра на фурна"

Необходими продукти

  • шарен боб - 1 купичка
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • целина - стрък
  • червена чушка - 1/2 бр.
  • зелена чушка - 1/2 бр.
  • свински ребра - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • домат - 1 бр.
  • чубрица
  • девесил
  • джоджен
  • За запръжката
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете и накиснете боба от вечерта във вода.

Нареже зеленчуците и заделете.

Измийте месото и го изпържете до златисто в тенджера под налягане.

Добавете зеленчуците, а след няколко минути и боба. Налейте вода.

Нарежете домата и сложете и него.

Затворите и варете до готовност. При мен отне 40 минути, но всичко зависи от сорта на боба.

Изключете боб яхнията и изчакайте да излезе парата. Отворете и добавете подправките.

В тиган направете запръжката, като загреете олиото и запържите брашното.

Добавете пипера и след 1-2 минути изключете. Сгъстете боба.

Прехвърлете в гювеч и запечете във фурната за половин час.

Извадете и поръсете боба със свински ребра на фурна с пресен магданоз и сервирайте.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: