Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Боб на фурна с пушени ребра

Боб на фурна с пушени ребра

Боб на фурна с пушени ребра
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • боб - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. /1 прясна + 1 суха/
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • ребра - 300 - 400 г пушени
  • олио
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • девисил
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на гозбата от боб с ребра, бобът се накисва от вечерта. На следващия ден се измива и се слага в тенжера под налягане.

Като заври, водата са изхвърля. Налива се втора малко по вече от покриването на боба.

Зеленчуците се нарязват на дребно и като заври, се прибавят в тенжерата. Посолява се и се сипва 3-4 с.л. олио

Затваря се и се вари 50 мин. Изсипва се в тава. Прави се запръжка с червения пипер и се изсипва при боба.

Бобът на фурна се разбърква. Свинските ребра се нарязват на порции и се нараждат върху боба. Подправките без магданоза се прибавят в тавата.

Бобът на фурна с пушени ребра се пече до сгъстяване.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: