Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с домати на фурна

Свински ребра с домати на фурна

Свински ребра с домати на фурна
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Мъжете са първите, които ще се изкушат от тези свински ребърца"

Необходими продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 20 мл
  • За соса
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати от консерва - 2 консерви по 400 грама
  • домати - 1 бр.
  • целина - 100 грама
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 2 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • босилек - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 2 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • захар - 2 щипки
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера сипете вода, добавете солта и олиото и оставете да заври.

През това време обелете лука и го нарежете на едро. Морковите се обелват и рендосват. Чушката се почиства от семките и се реже на по-едро. Целината се нарязва на кубчета.

Зеленият лук се наситнява. Чесънът се бели и се реже на филийки. Ребрата се измиват и се нарязват на две.

Слагат се във врящата вода и от време на време се отпенват.

В котлон се сгорещява олиото и в него се запържват първо скилидките чесън. След това се добавят всички останали зеленчуци.

Домата се реже на кубчета и се добавя в тигана. След това се добавят консервираните домати, добавя се щипка захар и се овкусява с подправките.

Готви се на тих огън, докато се сгъсти и зеленчуците се сварят.

След като сосът е готов, се пасира и се слага в тавата на фурната.

Когато ребрата се сварят, се отцеждат и се добавят върху соса в тавата.

Ястието се пече първоначално на 180 градуса за 10 минути, а след това фурната се намалява и се пече още 30 минути.

Свинските ребра с домати на фурна са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: