Начин на приготвяне
В дълбока тенджера сипете вода, добавете солта и олиото и оставете да заври.
През това време обелете лука и го нарежете на едро. Морковите се обелват и рендосват. Чушката се почиства от семките и се реже на по-едро. Целината се нарязва на кубчета.
Зеленият лук се наситнява. Чесънът се бели и се реже на филийки. Ребрата се измиват и се нарязват на две.
Слагат се във врящата вода и от време на време се отпенват.
В котлон се сгорещява олиото и в него се запържват първо скилидките чесън. След това се добавят всички останали зеленчуци.
Домата се реже на кубчета и се добавя в тигана. След това се добавят консервираните домати, добавя се щипка захар и се овкусява с подправките.
Готви се на тих огън, докато се сгъсти и зеленчуците се сварят.
След като сосът е готов, се пасира и се слага в тавата на фурната.
Когато ребрата се сварят, се отцеждат и се добавят върху соса в тавата.
Ястието се пече първоначално на 180 градуса за 10 минути, а след това фурната се намалява и се пече още 30 минути.
Свинските ребра с домати на фурна са готови.