Начин на приготвяне
Накъсайте броколито на розички и ги сварете за 2-3 минути в кипяща вода. Веднага след това охладете в ледена вода и отцедете.
Загрейте маслото в голям тиган и запържете накълцания чесън, праз. След малко добавете нарязания на тънки филийки морков (с помощта на белачка), а след 2 минути и нарязаните гъби. Посолете и оставете да се задушават до омекване на гъбите. Нарежете чушката и добавете и нея. При нужда добавете малко от бульона. Овкусете с черен пипер и 1 с.л. джинджифил.
В отделен съд загрейте зехтина и сложете да се запържи нарязаното свинско месо. Щом се позапържи долейте останалия бульон, соевия сос и оставете, докато месото е напълно готово. Преди да свалите от котлона прибавете сусама и другата лъжица джинджифил. Посолете и прибавете черен пипер на вкус.
Поднесете порция свинско месо върху канапе от зеленчуците.
Коментари