Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Пролетна супа със спанак и киселец

Пролетна супа със спанак и киселец

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Пролетна супа със спанак и киселец
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • спанак - 200 г
  • киселец - 100 г
  • лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 2 с.л.
  • джоджен - 1 - 2 стръка пресен
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и киселеца от дръжките. Измийте добре под течаща вода и ги нарежете.

Настържете моркова на едро ренде, а лука нарежете на ситно.

Задушете в загрята мазнина лука и моркова за няколко минути. След това прибавете спанака и киселеца и оставете също да се задушат и омекнат.

Прибавете брашното и червения пипер. Разбъркайте и налейте около 1 литър вода.

Прибавете подправките и сол на вкус към полезната спаначена супа.

Щом заври, добавете ориза.

Гответе пролетната супа със спанак и киселец на слаб котлон около 20 минути до готовност на ориза.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: