Начин на приготвяне
Начукайте телешкото месо от филето и го шпиковайте с парченца сланина или бекон и разполовени скилидки чесън. Сложете го в съд и го залейте с виното. Добавете зърната черен пипер и дафиновите листа.
Оставете в хладилника за 1 нощ, а на следващата сутрин го отцедете. Завържете го със здрав конец и го запържете равномерно, като го обръщате в 100 мл мазнина.
Прехвърлете го в намазнена тава върху кръгчета нарязан лук и го посолете, поръсете със смлян черен пипер. Долейте 100 мл топла вода в тавата, покрийте с фолио и сложете да се изпече на умерена фурна.
По желание в тавата може да добавите повече лук. Фолиото се маха на края и се запича до приятен загар. Поднесете маринованото телешко на фурна, нарязано на филии с гарнитура по избор.