Начин на приготвяне
Измийте месото и ако не е нарязано, го нарежете на малки хапки.
В тенджера с малко олио запържете до златисто.
Нарежете зеленчуците на дребно и добавете и тях. Налейте вода.
Сложете сол и намалете котлона.
Затворете с капак и варете до готовност на месото.
Изсипете буркана боб в тенджерата. Добавете подправките и доматеното пюре. Без да спирате котлона, нека къкри, докато направите запръжката.
В тиган загрейте олио и запържете червения пипер. Добавете брашното, разбъркайте и след 1 минута изключете.
Излейте запръжката в боба. Прехвърлете боба с месо в гювеч.
Поставете в студена фурна на 200 градуса за около 40 минути.
Извадете и сервирайте боб с телешко на фурна.