Кюфтета с боб на фурна

Кюфтета с боб на фурна
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Какво ще кажете днес обядът ви да включва кюфтета с боб на фурна?"

Необходими продукти

  • домати - 1 брой
  • моркови - 1 бр.
  • боб - 3 буркана
  • лук - 1 глава
  • джоджен - пресен
  • брашно - 2 с.л.
  • чушки - 1 зелена
  • червен пипер
  • сол
  • За кюфтетата
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • кайма - 500 грама
  • джоджен - пресен
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и подправките. Сложете в купа каймата и ги добавете при нея. Разбъркайте и чукнете в сместа яйцето, овкусете със сол и черен пипер.

Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник да поеме ароматите за 30-тина минути.

Оформете кюфтета от овкусената кайма и ги оваляйте в брашно, след което ги изпържете в сгорещено олио.

В друг тиган изпържете предварително почистените и нарязани зеленчуци - чушка, лук и морков. Добавете 2 лъжици брашно към тях и ги разбъркайте.

Щом се запържи брашното, добавете солта, джоджена и червения пипер. Постепенно наливайте 1 буркан с топла вода и бъркайте до сгъстяване.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Сипете боба в тава и добавете настъргания домат. Добавете получената запръжка и разбъркайте. Отгоре наредете пържените кюфтенца.

Запечете боба в загрятата фурна за около половин час.

Кюфтетата с боб на фурна са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: