Боб на фурна с месо

Боб на фурна с месо
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Боб с месце на фурна - мечтата на всеки мъж"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • бял боб - 500 г
  • лук - 4 глави
  • червена пиперка - 1 бр.
  • сол
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • джоджен - 2 клонки
  • кимион - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се сварява по стандартният начин и се прецежда. От бульона се оставя 1 чаша.

Месото се запържва в мазнината. Изважда се и се посолява. В същата мазнина се запържват лукът, нарязан на полумесеци и пиперката. Посоляват се леко.

В тава или глинен гювеч се слагат лукът, червеният пипер и свареният боб. Подправят се с клонките джоджен и щипка кимион. Заливат се с отделеният бульон и месото се нарежда върху боба.

Бобът в гювеч се поставя във фурната и се пече до нужната гъстота.

Готовото свинско с боб се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Приятен апетит с тази гозба от боб на фурна с месо!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: