Начин на приготвяне
Накиснете боба от вечерта във вода.
Нарежете всички зеленчуци на дребно. В тенджера под налягане запечатайте месото, което предварително сте нарязали на парчета от двете страни. Извадете и заделете.
В същата мазнина запържете зеленчуците до омекване. Добавете боба, доматеното пюре и месото. Налейте вода и сложете сол. Затворете капака и варете 30-40 минути. Изчакайте да излезе парата и отворете капака.
Направете запръжката, като загреете тиган с мазнина. Добавете червения пипер и пържете около минута. Сложете брашното и изчакайте още толкова. Прехвърлете запръжката в тенджерата.
Добавете подправките и изчакайте да заври. Прехвърлете в глинен съд и поставете в загрята фурна на 200 градуса. Печете боба с месо около 40 -50 минути. Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте.
Боб на фурна с телешко и свинско сервирайте със содено хлебче.