Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със зеле и боб на фурна

Свинско със зеле и боб на фурна

Свинско със зеле и боб на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • боб - 2 ч.ч сварен
  • кисело зеле - 1 ч.ч ( може и две)
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • доматена паста - 1 с.л. концентрирана
  • джоджен
  • праз - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете джолана в тенджера под налягане. Налейте вода, колкото да го покрие, и го сварете за 30 минути.

В тенджера сложете 3 с.л олио и запържете праза, нарязан на дребно.

Добавете червения пипер и доматената паста.

лед няколко минути сложете зелето и боба. Изчакайте няколко минути и сложете 2 черпака от бульона на джолана.

Добавете дафиновия лист и поправките.

Прехвърлете в тавичка.

Сложете целия джолан в средата и печете в зарята фурна за около час.

Извадете, оставете свинското със зеле и боб на фурна леко да се охлади и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: