Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Свинско с боб на фурна

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
1908978193574
Свинско с боб на фурна
Снимка: Чародейката
1 / 3
28/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Толкова вкусен боб със свинско на фурна не сте яли никога"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 800 г
  • зрял фасул - 500 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 2 стръка
  • зелени чушки - 1 бр.
  • бульон - 600 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 2 - 3 бр. белени, нарязани на кубчета
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - няколко стръка пресен
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • сол и черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на по-едри парчета и се поръсва със сол и черен пипер, за да се овкуси.

Фасулът се накисва предварително за една нощ. Водата се сменя и се сварява за половин час в тенджера под налягане. Свареният боб се прецежда.

Лукът, моркова, целината и чушката се нарязват на кубчета.

В олиото, първо, се запържва месото от всички страни до получаването на златист загар. Прибавя се лукът към месото, след това един по един и останалите зеленчуци - морков, чушка, целина и скълцания чесън.

В тенджерата към фасула прибавяме месото със зеленчуците, добавя се доматеното пюре и бульона. Захлупваме тенджерата и ястието се вари около 15-20 минути след като повишаването на налягането.

След като спадне налягането, прехвърляме всичко в тавичка, като добавяме и разтворените в малко вода брашно и черен пипер и доматите.

Накрая нарязваме и поръсваме с магданоза и джоджена върху боба със свинско.

Печем свинско с боб на фурна на средна решетка за 45 - 60 минути на 160 °C.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: