Начин на приготвяне
Месото се нарязва на по-едри парчета и се поръсва със сол и черен пипер, за да се овкуси.
Фасулът се накисва предварително за една нощ. Водата се сменя и се сварява за половин час в тенджера под налягане. Свареният боб се прецежда.
Лукът, моркова, целината и чушката се нарязват на кубчета.
В олиото, първо, се запържва месото от всички страни до получаването на златист загар. Прибавя се лукът към месото, след това един по един и останалите зеленчуци - морков, чушка, целина и скълцания чесън.
В тенджерата към фасула прибавяме месото със зеленчуците, добавя се доматеното пюре и бульона. Захлупваме тенджерата и ястието се вари около 15-20 минути след като повишаването на налягането.
След като спадне налягането, прехвърляме всичко в тавичка, като добавяме и разтворените в малко вода брашно и черен пипер и доматите.
Накрая нарязваме и поръсваме с магданоза и джоджена върху боба със свинско.
Печем свинско с боб на фурна на средна решетка за 45 - 60 минути на 160 °C.
Добър апетит!