Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко филе с кашкавал

Телешко филе с кашкавал

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Телешко филе с кашкавал1 / 2
08/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - филе 800 гр.
  • кашкавал - 120 гр.
  • сирене - 120 гр.
  • картофи - 600 гр.
  • лук - 80 гр.
  • домати - 400 гр.
  • магданоз - 20 гр.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 80 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото филе се почиства от ципите, нарязва се на тънки дълги ивици и се задушава със ситно нарязания лук в част от маслото.

Настъргват се на ренде поотделно кашкавалът и сиренето.

Картофите се почистват, нарязват се и се изпържват в останалото масло.

Яйцата се изпържват бъркани.

Смесвате месото, лукът и яйцата, посоляват се и се разбъркват добре.

Всяка порция се приготвя, като в подходящо плато се оформят две купчинки - едната от сместа с месото и яйцата и другата от пържените картофи.

Купчинката от месо се поръсва с кашкавал, а тази от картофите - със сирене, и леко се запичат.

Между купчинките се подреждат цели домати, предварително изпържени в масло.

Ястието се украсява с магданоз.

Рейтинг

3.8
52
43
32
21
10
Дай твоята оценка: