Ezine.bg»Рецепти»Риба»Рибено филе с кашкавал и бяло вино

Рибено филе с кашкавал и бяло вино

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
103614
Рибено филе с кашкавал и бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • риба - 800 г филе
  • лук - 3 глави
  • домати - 8 бр.
  • олио - 2 к.ч. растително масло
  • бяло вино - 1/2 в.ч.
  • кашкавал - 4 с.л. настърган
  • лимони - изцеден сок
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме филетата с лимонов сок, сол и черен пипер. Оставяме ги да отлежат 1 час. Слагаме ги в намазнена тава и ги покриваме с нарязани на колелца домати.

Поръсваме с нарязан на полумесеци лук и накълцан на дребно магданоз. Подправяме с масло и сол. Печем на силна фурна 10 минути, след което завъртаме тавата.

Наливаме вино и още масло. Печем още 15 минути. Горещото ястия наръсваме с кашкавала.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: