Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Говеждо филе с бяло вино

Говеждо филе с бяло вино

IlariaIlaria
Новак
59762531
Говеждо филе с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо филе - 600 г
  • праз лук - 50 г
  • бяло вино - 200 мл
  • сметана - 80 г
  • черен пипер
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете говеждото филе на 4 порции. Изпържете ги в олиото и накрая ги подправете с черен пипер и сол. Сложете говеждите пържоли в голяма чиния за сервиране и ги оставете на топло.

Запържете праза в мазнината, останала от пърженето на месото. Прибавете бялото вино и сметаната, разбъркайте старателно.

Когато сосът се сгорещи, залейте с него готовите пържоли. Сервирате веднага говеждо филе с бяло вино.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: