Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с бяло вино

Миди с бяло вино

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Миди с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Бялото вино присъства не само в рецептата, но и на масата, докато хапваме тези миди"

Необходими продукти

  • миди - 1 кг (с черупките)
  • лимони - 1/2 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 1 супена лъжица
  • моркови - 3 броя
  • лук - 1 глава
  • жълтъци - 2 броя
  • бяло вино - 50 мл
  • бульон - 1 кубче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре мидите в солена вода. С помощта на нож ги отваряме внимателно и изваждаме вътрешността.

Слагаме ги да се задушат на силен огън в маслото, бульона, разтворен в една чаша вода, сол, черен пипер и лимоновия сок.

За соса, с който ще ги залеем, запържваме морковите с лука и брашното.

Добавяме малко от мидения бульон и застройваме с жълтъците и виното.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: