Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с бяло вино по италиански

Миди с бяло вино по италиански

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Миди с бяло вино по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • миди - 2 кг черни
  • лук - 1 глава
  • масло - 4 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме стрателно мидите и изхвърляме тези, които останат с отворени черупки, изчистваме ги от калцираните образувания и водораслите.

В дълбока тенджера слагаме мидите, наситнения лук, бялото вино и сол, похлупваме с капак и варим, като ги разбъркваме, щом всички миди се отворят ги сваляме от огъня.

Сервираме ги в дълбока чиния.

Течността, в която са врели, оставяме на котлона да се редуцира наполовина, към нея прибавяме маслото, наситнения магданоз и сока на лимона, разбъркваме и поливаме мидите.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Bam Bam
Bam Bam
Много лесно се приготвят и стават изключително вкусни. Идеални за романтична вечер с чаша вино ;)
30.07.2018 08:09