Бифтеци с бяло вино

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Бифтеци с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Гурме предложение за ценителите на изисканата кухня - бифтеци с бяло вино"

Необходими продукти

  • бифтеци - 2 бр. (по 3 см дебелина)
  • бяло - 125 мл
  • олио - 1 с.л. + за пържене
  • масло - 40 г
  • магданоз - 1 ч.л. нарязан ситно
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете бифтеците с черен пипер и ги намажете от двете страни с олиото. Оставете ги да престоят около 1 мин.

Сгорещете силно олио в тиган и запържете месото равномерно отвсякъде.

Долейте виното и оставете да се задушат за около 4 минути на тих огън.

Прехвърлете бифтеците в затоплени чинии.

Посолете и оставете виното да се изпари, докато стане с гъстота на сироп.Снемете съня от котлона, добавете парче масло и върнете отново на огъня - нека маслото се стопи и се сгъсти сосът.

Добавете магданоза в соса и залейте бифтеците. Поднесете ги веднага.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: