Начин на приготвяне
Настържете кората от един портокал, залейте я с малко вода и варете 3-4 минути. Отцедете и запазете сока. Изстискайте сока от 2 портокала. Загрейте захарта докато се разтопи и покафенее. Сложете хартия за печене в тава и изсипете половината карамел.
Добавете водата и изстискания портокалов сок към оставащия карамел. Добавете 150 мл от водата, в която се вариха портокаловите кори, варете и накрая добавете виното. Свалете от котлона.
Нарежете прасковите и ябълките на тънки резени и ги сложете в каремеления сироп. Кипнете за 3-4 минти и прехвърлете в купички за сервиране.
Обелете и нарежете и оставащите портокали, прибавете ги към другите плодове. Прибавете и ягодите. Кипнете леко, охладете и начупете карамела, който оставихте върху хартията за печене.