Ezine.bg»Рецепти»Коктейли»Сангрия»Плодове в бяло вино

Плодове в бяло вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Плодове в бяло вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • захар - 175 г
  • вода - 4 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • праскови - 4 бр.
  • ябълки - 4 бр.
  • ягоди - 125 г
  • портокали - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората от един портокал, залейте я с малко вода и варете 3-4 минути. Отцедете и запазете сока. Изстискайте сока от 2 портокала. Загрейте захарта докато се разтопи и покафенее. Сложете хартия за печене в тава и изсипете половината карамел.

Добавете водата и изстискания портокалов сок към оставащия карамел. Добавете 150 мл от водата, в която се вариха портокаловите кори, варете и накрая добавете виното. Свалете от котлона.

Нарежете прасковите и ябълките на тънки резени и ги сложете в каремеления сироп. Кипнете за 3-4 минти и прехвърлете в купички за сервиране.

Обелете и нарежете и оставащите портокали, прибавете ги към другите плодове. Прибавете и ягодите. Кипнете леко, охладете и начупете карамела, който оставихте върху хартията за печене.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: