Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Скумрия с бяло вино

Скумрия с бяло вино

IlariaIlaria
Новак
59762531
Скумрия с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 8 бр. скумрия, малки
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • дафинови листа - 1 бр.
  • кориандър - 1 ч.л. смлян
  • магданоз
  • мащерка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибите се почистват от вътрешностите и се подреждат една до друга в подходяща правоъгълна тавичка. Водата, виното и оцетът се смесват. Добавят се нарязаните на филии лук и моркови.

Слагат се чесъна и останалите подправки. Получената смес се вари около 15 минути на умерен котлон, след което се прецежда.

С прецедената марината за риба се заливат скумриите, покриват се с алуминиево фолио и се слагат в студена фурна. Рибата се пече на 150 градуса за около 40-45 минути.

Изважда се от фурната и се оставя да се охлади, преди да се разпредели в чинии за сервиране. Поднасяме готовата печена риба се с гарнитура по избор.

Вкусна печена скумрия!

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: