Кейк с бяло вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Кейк с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Оказва се, че бялото вино е отлична добавка не само към някои видове месо, но и към сладкишите, знаехте ли?"

Необходими продукти

  • захар - 2 ч.ч.
  • масло - 250 г
  • бяло вино - 6 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • яйца - 5 бр.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме омекналото масло и захарта до побеляване.

Прибавяме виното, водата и какаото, като продължаваме да разбиваме.

Поставяме сместа за 5 минути на котлона да заври и отделяме 1 ч.ч. от нея, която ще ни послужи за глазура.

Към останалата смес прибавяме брашното с бакпулвера.

Отделяме жълтъците и белтъците.

Жълтъците прибавяме един по един към сместа.

Разбиваме белтъците на сняг и внимателно ги смесваме с другите продукти.

Сипваме всичко в намазана с масло форма и печем 30 минути на 180 градуса.

След като изстине, намазваме с глазурата и поръсваме с кокосови стърготини.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: