Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Миди Сърцевидки с бяло вино и лимон

Миди Сърцевидки с бяло вино и лимон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Миди Сърцевидки с бяло вино и лимон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • миди - 300 г Сърцевидки
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 40 мл
  • сол - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете мидите в леко подсолена вода за 30 минути. Сменете след това водата им два пъти, за да се пречистят добре от пясъка. Отцедете ги добре.

Нарежете чесъна на филийки с остър нож и го запържете в тиган с малко зехтин.

След няколко минути изсипете мидите.

Разбъркайте ги добре и налейте виното.

Отново разбъркайте, за да се отворят мидите.

Изсипете този лесен аламинут при готовност в плато и го овкусете с лимоновия сок и сол.

Мидите Сърцевидки с бяло вино и лимон са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: