Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Ориз с миди и бяло вино

Ориз с миди и бяло вино

Ориз с миди и бяло вино
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Лято в чиния Вкусни миди с ориз, на които не можем да устоим"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • замразени миди - 500 грама
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 200 мл
  • домати - 2 броя
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • чушки - 3 бр.
  • люти чушки - 1 бр. (по избор)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и лука, след което ги запържете в тенджера до омекване.

Прибавете нарязаните чушки и лютата чушка (ако обичате).

Разбъркайте и добавете размразените миди. Сипете бялото вино и гответе докато се полуизпари.

Добавете доматите (настъргани или от консерва), налейте чаша гореща вода.

Измийте ориза и го добавете, когато течността в тенджерата заври. Овкусете със сол и черен пипер, гответе до набъбване на зрънцата ориз.

Сипете още 1.5 ч.ч. вода и гответе до пълна готовност на ориза.

Поръсете ориза с миди с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Оризът с миди и бяло вино е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: